![]() |
Jos paikkakunta haluaa suuremman hyödyn Camera obscura -toimintamallista, sen kannattaa toteuttaa opettajien perehdytys ns. 1/2 Veson aikaraamilla. Vaihtoehtoina ovat Tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettaminen tai Laaja-alainen ja ilmiöpohjainen oppiminen.
Ilmiön ymmärtäminen tehostaa työvälineen käyttöä
Opettajien perehdytys voidaan toteuttaa osana 1) Tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettamisen tai 2) Laaja-alainen ja ilmiöpohjainen oppimisen Vesoa (3 tuntia). Koulutukseen voi osallistua kaikki koulun opettajat, vaikka he eivät osallistuisi toimintamallin toteutukseen. Koulutus on paikkakunnalle maksuton, jos siihen on mahdollista osallistua Camera obscura -toiminann toteutuksen henkilöt. Koulutus sisältää ns. Opettajien perehdytyksen Camera obscura -toiminnan toteutukseen.
Tunne- ja vuorovaikutustaidot
Tämän koulutuksen aikana käydään läpi OPS:n perusteiden mukaiset tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettamiseen liittyvät avainkohdat, opettajan omat käsitykset tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettamisesta sekä siihen vaadittavat valmiudet.
Ilmiöpohjaisen opettamisen suunnittelu ja arviointi
Koulutuksen tavoitteena on, että opettajat saavat luotua opetusjakson rungon sekä arvioinnin kriteerit ja hyvän osaamisen tavoitteet oppilaille.
Laajempaan perehdytykseen on käytössä vuosittain rajalliset resurssit, joten toimi ajoissa ja varaa se mahdollisimman pian.
Sivu päivitetty 10.9.2018
![]() | Opettajien perehdytyksen merkitys toimintamallin hyödyllisyyden tehostamisessa. Pdf-tiedosto 1.4Mt |
Camera obscura -toiminnan koordinointi ja tilaukset
Camera obscura -tekniikan rakentaminen
Pedagoginen kehittäminen
Toimintamallin kehittämiseen ja rahoitukseen liittyvät asiat
Operaattorina toimii Suomen YMCA:n Liitto. Toiminnan rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.